Mart Winkel; “Ik ga weer leven”.

mart winkel ik gaMart Winkel in in Delft geboren, getogen en woont daar ook nog steeds. Als kind werd hij al vroeg blootgesteld aan het Hollandse lied, zijn vader (die helaas te vroeg is overleden, vandaar het liedje mijn gemis) en mijn moeder draaide het bijna altijd.

 

Jaren later op de camping op de feestavonden hadden een aantal mensen hem wel eens horen meezingen en die zeiden dan altijd “Mart gaat ff zingen”.

Mart laat weten; “Na een lange twijfel en met een hartslag van 250 p/m ging ik het toch eens proberen. Het vrolijke koster lied dat zou het worden. De feesten daarna was het elke keer raak ik kreeg de smaak te pakken. Een jaartje of 2 later stond mijn huwelijk voor de deur, we hadden een zanger geregeld en die kreeg al snel het feest op gang. Plots werd ik naar voren groepen en voor het blok gegooid na een tipje van een goede vriend. En ja hoor ik moest het voor mijn eigen vrienden en familie gaan doen je begrijpt mijn hart ging weer als een wilde. Ze stonden allemaal klaar om me uit te gaan lachen, maar helaas hun mond viel open stom verbaasd met de woorden van hoe kan dat nou. Ook de zanger zei tegen mij. Mart daar moet je meer mee gaan doen.”

 

En dat gaat hij ny ook doen. De single heet ‘Ik ga weer leven’