JEROEN CLAASE ZINGT OVER TOLERANTIE IN ‘MET ELKAAR’

 JeroenClaaseMetelkaarWebsiteOp 11 mei komt de nieuwe single van Jeroen Claase uit: ‘Met elkaar’. Met de huidige vluchtelingenproblematiek in gedachten en de recente aanslagen in Brussel en Parijs nog op het netvlies is dit lied zeer actueel. Het gaat over vluchten en de zoektocht naar een menselijk bestaan. Daarnaast is het lied een oproep om met elkaar de wereld te delen en angst en terreur buiten te sluiten.

Klein liedje met alleen zang en piano
Het is een prachtig én krachtig lied geworden. Jeroen’s zang wordt alleen ondersteund door het pianospel van Michiel Zweers. Hij schreef het arrangement voor Kees Bouwman, de componist en tekstschrijver van dit lied. Kees werkt al vanaf 2005 samen met Jeroen en schreef destijds ‘Heb jij dat ook’ voor het album ‘Op zoek naar geluk’. Jeroen heeft dit duet samen met Petra Schreurs opgenomen en in 2006 op single uitgebracht.
Live uitvoering o.a. tijdens komende ‘Nacht van de vluchteling’
Jeroen draagt de vluchtelingenorganisaties een warm hart toe en heeft de demoversie van ‘Met elkaar’ aangeboden aan Stichting Vluchteling en Vluchtelingenwerk Nederland. Beide organisaties reageerden zeer positief op het lied en hebben gevraagd om het nummer uit te voeren tijdens de ‘Nacht van de vluchteling’ op 18/19 juni a.s. en de ‘Open AZC-dag’ op 24 september a.s. Jeroen zal hier belangeloos aan meewerken.
Downloaden ‘Met elkaar’
Het nummer zal niet op cd-single worden uitgebracht. Iedereen die geïnteresseerd is kan het nummer vanaf 11 mei downloaden, streamen of beluisteren via iTunes, Spotify en alle andere legale downloadkanalen.
Over Jeroen
Jeroen Claase is geboren in Winterswijk, groeide op in Twentestad en was al vroeg geïnteresseerd in muziek. Op 9-jarige leeftijd begon hij al met zingen. Jeroen is van Indonesische afkomst en dat maakt dat hij zowel cd’s/dvd’s in het Indonesisch heeft uitgebracht als in het Nederlands. In beide landen heeft hij opgetreden en is hij te zien en te horen geweest op radio en TV. In 2005 baarde hij opzien door in eigen beheer de docusoap “Op zoek naar geluk” op te nemen over de valkuilen waarmee een artiest die aan het begin van zijn carrière staat te maken krijgt. De 4 afleveringen zijn destijds uitgezonden door RTV10 en TV Oranje. De inmiddels 42-jarige zanger woont samen met zijn vrouw Brigitte, twee kinderen en huisdieren in Nieuwegein.
https://www.youtube.com/watch?v=5ceLimLjhaE&feature=youtu.be