Guus Meeuwis brengt kookboek uit met sterrenchef.

guus meeuwis kookboekVorig jaar opende Guus samen met vriend en sterrenchef Dick Middelweerd het pop-up restaurant Gustaaf ter ere van zijn jubileumjaar. Na lang in het geheim te hebben gebroed op een nieuw project kunnen de heren verklappen dat zij opnieuw de culinaire handen ineen hebben geslagen! En wel in de vorm van een heus kookboek dat dit najaar zal verschijnen.

 

 

Guus: “We hebben het altijd over twee dingen: wielrennen en eten. Het eerste doen we zelf te weinig, het tweede des te vaker en liever. Uit die gesprekken is dit kookboek ontstaan; het is eigenlijk een verzameling van alles dat we zelf het lekkerste vinden. Koken is een grote hobby en het maken van dit boek was echt een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan.”

Dick Middelweerd: “Door de jaren heen verzamel je favorieten en dat bracht ons op het idee om deze te bundelen in één kookboek. Er zit een mooie balans in van gerechten die je snel op tafel hebt tot recepten waarmee je kan uitpakken als je gasten over de vloer krijgt. De gerechten van Guus staan inmiddels ook bij ons thuis op tafel en andersom, dat is precies de bedoeling van dit boek.”

Het moge duidelijk zijn, in het boek draait het om één ding: lekker eten. Er staan meer dan 70 recepten in, waarvan 11 mayo’s en 7 sauzen. Van de overige 56 gerechten zijn er telkens twee versies: één van thuiskok Guus voor elke dag en één van sterrenchef Dick voor als er net wat meer tijd is in de keuken. Voor elk wat wils dus! Van soepen en salades tot de lekkerste home-made snacks, van vis tot vlees en van ontbijt tot dessert, wat je ook kiest, je hebt altijd een hit in handen.

Nieuwsgierig geworden? Half oktober ligt het kookboek van Guus en Dick in de winkels, maar via onderstaande button vind je alvast meer informatie en kun je het boek al reserveren.

https://www.bol.com/nl/p/het-lekkerste-volgens-guus-en-dick/9200000058652204/