Fragment viert 40 jaar onvergetelijke muziek met nieuwe tour en single

fragment wereAl 40 jaar feest op en voor het podium! Tijdens dit jubileumjaar lanceert feestformatie Fragment, met name bekend van de bijzondere covers, de gloednieuwe single ‘We’re still here’. De twee kleine Engelsmannen Dave en Jono zijn enorm trots op alweer 40 jaar onvergetelijke muzikaal entertainment met Fragment.

 

Dat Fragment meer is dan een ‘gewone’ coverband vindt ook 3FM DJ Giel Beelen wat hij jaren geleden al zei: ‘Ik vind het een belediging als je Fragment een coverband noemt. Ze geven er gewoon een eigen dimensie aan en het is altijd een feestje!’ Ook de organisatoren van de Zwarte Cross zeggen dan ook: “Waar sommige bands 10 man op het podium nodig hebben om het een beetje te laten klinken, flikken die verdomde Engelsen het met z´n drieën.”

Met bijna 5000 optredens op hun naam is er genoeg nostalgisch en gênant fotomateriaal beschikbaar voor een prachtige clip bij ‘We’re still here’:


Later dit jaar volgt het album, met nummers die losjes gaan over reflectie, met tussendoor een vleugje moord en zelfverachting om het wat luchtiger te maken. De band startte in 1976 in Engeland met Tim Alexander. De rest is geschiedenis. Tim heeft de band alweer een paar jaar verlaten, maar met de belachelijke lange Nederlandse bassist Jeroen ‘t Gilde, gaat het feest gewoon door.

De enthousiaste en trouwe muziekliefhebbers die Fragment de afgelopen jaren hebben gesteund, bijvoorbeeld bij de Zwarte Cross of in een uitverkocht Ahoy, zorgen ervoor dat de heren met onverminderd plezier blijven doorgaan. Fragment zal dit jaar uiteraard weer op allerlei Nederlandse podia te vinden zijn tijdens hun
‘Not Dead Yet’-tour. Op naar de volgende 40 jaar!
Official website: www.fragmentlive.com