Feest met ROOIE RICO XXXL

Rooie Rico XXXLRooie Rico is onlangs gestopt als zanger van Trane Met Tuite. Maar niet getreurd: het goede nieuws is dat er direct een nieuwe band is opgericht, namelijk Rooie Rico XXXL. 5 juni is de vuurdoop in Hank voor het trio.

Gedurende 18 jaar was Rooie Rico zanger van de feestband Trane Met Tuite. De band bracht meerdere singles uit zoals het bekende Sapperdiosia. Rooie Rico: “De koek was op met Trane Met Tuite. We brachten al een tijd je geen nieuwe singles uit en wisten ook niet meer voor ons zelf vernieuwend te blijven. Dan moet je eerlijk zijn. Ik zal eerlijk zijn als ik zeg dat ik er geen traantje om gelaten heb. Maar nu kan ik weer verder met Rooie Rico XXXL en daar heb ik echt superveel zin in.” Rooie Rico bracht afgelopen jaar al meerdere singles uit zoals Bierrr en Volg mij.

Rooie Rico XXXL is de extra extra extra grote versie van Rooie Rico die al een tijdje solo aan de weg timmert. Bassist Roel Jongenelen kennen we het beste als ex-bassist van VOF de Kunst waarmee hij furore maakten met grote hits als Suzanne en Een kopje Koffie. Maar hij is ook al langere tijd producer van honderden bekende acts en liedjes. Afgelopen jaar besloot feestformatie Alle 13 Jaanke het voor gezien te houden. Drummer Gino Schipperen die deel maakte van deze succesvolle band was snel te porren voor een nieuw avontuur.

De nieuwe formatie is direct aan de slag gegaan en heeft de eerste optredens al staan. De vuurdoop zal 5 juni in het Brabantse Hank plaatsvinden waar het trio hun eerste feest zal gaan vieren bij ’t Uivernest. De lokaal erg bekende zanger en gitarist Sam Knoop uit Geertruidenberg zal het voorprogramma verzorgen. Aanvang 15:30 uur en de toegang is gratis.