Wie durft er in de voetsporen van Bennie Jolink te treden op Stöppelhaene?

stoppelh raalte 2016 agendaOp een vol terras bij grandcafé Neuf is het volledige Stöppelhaene muziekprogramma bekend gemaakt. Hoewel de donderdagavond met Marco Borsato en Guus Meeuwis al enige tijd uitverkocht is, zijn er op de andere dagen ook veel topacts gratis te bezoeken. De grootste vraag was gisteravond: Wie durft er in de voetsporen van Bennie Jolink te treden en jong en oud(er) in de benen te krijgen? Sanne Hans van Miss Montreal gaat de uitdaging aan om er op zondagmiddag een onmeunig gezellig feest van te maken!

 

 

Gratis naar Ronnie & Ronnie op donderdagavond!
Nadat Stöppelhaene in februari bekend maakte dat zowel Marco Borsato als Guus Meeuwis komen optreden op donderdag 25 augustus in Raalte waren de kaarten in no-time uitverkocht. Gisteravond werden er onder de aanwezigen tijdens het bekendmaken van het programma nog 5×2 kaarten verloot. Verder werd bekend dat op donderdagavond ook Ronnie Ruysdael, Ronnie Flex en the Originals zullen optreden op ’t Stöppelveld. Afgelopen januari won Ronnie met New Wave de veelbesproken Popprijs 2015 tijdens Eurosonic Noorderslag. Bekend van hits als ‘Soldaatje’, ‘Allermooiste Feestje’, ‘Nooit Meer Slapen’ en natuurlijk ‘Drank & Drugs’ toert hij, door het hele land. Het optreden van Ronnie Flex is samen met het optreden van Ruysdael, die in de herberg weer zal zorgen voor een lange polonaise met veel wagonnetjes gratis te bezoeken voor iedereen. Het terrein gaat namelijk rond 23:15 open direct na afloop van de optredens van Marco Borsato en Guus Meeuwis.

(Boeren)rock, dance en Nederlandstalig!
Vrijdagmiddag trapt Voice-winnares Maan af voor de Raalter jeugd op ’t hoofdpodium. ’s Avonds kan er buiten flink gerockt worden met Di-rect, Bökkers en Feuerengel (dé beste Rammstein tributeband). Di-rect heeft net een nieuwe CD en kan daarnaast ook rocknummers coveren als een ware koning. Bökkers is inmiddels in deze streek een waar begrip. Vandaag (28 mei) presenteren zij op Dauwpop hun nieuwe CD, maar ook hits als ‘Annie’, ‘Jezus’ en ‘Morattamottamotta’ kunnen vrijdagavond luidkeels meegezongen worden. Vergeet je dansschoenen niet voor de beats van La Fuente in de Feestfabriek en smeer je keel tijdig zodat je in de Sallandse Herberg mee kunt zingen met niemand minder dan de Nederlandstalige toppers: Vinzzent, Henk Dissel, Frank van Etten en Thomas Berge!

Genieten en héél veel feest
Zaterdagmiddag begint het al vroeg op ’t Stöppelveld met aanstormende toppers van de Wraak van Salland: T-Load en The Radzjas. Gevolgd door de winnaar van de Serious Talent Award 2016, de band met punk- rock- en psychedelische elementen, Indian Askin. Ook Lucas Hamming (deelnemer beste sing- en songwriter en huisband van DWDD) en Dave Vermeulen & Voltage (bekend van the Voice of Holland) treden zaterdag 27 augustus op ’t Stöppelveld op. Onze songfestivalvertegenwoordiger Douwe Bob opent het avondprogramma. Deze countryster met strakke looks is bekend van onder andere ‘Multicoloured angels’, ‘Hold me’, ‘Sweet Sunshine’ en zijn grote songfestivalhit: ‘Slow Down’. Nog geen zin om naar huis te gaan? Sluit af met een geweldig feestje bij Session, DJ Jan Smit, DJ Lars of Lijn 7.

Achter de wolken schijnt de zon: Miss Montreal

Na een waardig afscheid van Normaal kwam het besef: wat nu? Hoe kan de zondagmiddag van Stöppelhaene ooit nog weer zo gezellig worden? Trots op haar Oosterse roots en met energie voor tien belooft Sanne Hans met haar band Miss Montreal op zondagmiddag een mooi feest te bouwen. Voorafgaand aan het optreden van Miss Montreal speelt de band Poor John vette, smerige en vuige oude Rock ‘n Roll uit de jaren ’60 en ’70. Stöppelhaene wordt op zondag 31 augustus muzikaal afgesloten door een van de beste coverbands van Nederland: The Euro’s.

Gratis toegankelijk

Alle muzikale optredens tijdens Stöppelhaene in Raalte zijn gratis te bezoeken, behalve de optredens van Marco Borsato en Guus Meeuwis op donderdagavond 25 augustus 2016. De kaarten voor het donderdagavondprogramma zijn echter al uitverkocht! De optredens van Ronnie Flex, Ronnie Ruysdael en The Originals op donderdag 25 augustus zijn vanaf 23.15 uur gratis te bezoeken.

 

stoppelh raalte 2016 agenda