Debuutsingle is start solocarrière Ellen Jannink

ellen janninkOLST – Ellen Jannink zingt haar hele leven al, maar had nog nooit bedacht dat ze ook een eigen single kon uitbrengen. ‘Geef het maar toe’ is het begin van een solocarrière naast het veelvuldig zingen met haar bands.

 

Van kinds af aan staat Ellen Jannink al in diverse samenstellingen op de bühne te zingen, maar nog nooit solo. Het is altijd al een hobby geweest om covers te zingen. Een eigen single uitbrengen had ze nog nooit gedaan. “Ik heb nooit eerder die kans gehad en ook nooit bedacht”, vertelt de 46-jarige zangeres.

Nu is het dan tijd voor haar eerste eigen single ‘Geef het maar toe’. Voor de single is ze naar de studio van Edwin van Hoevelaak gegaan. “Ik heb aangegeven wie ik ben en wie ik wil zijn”, aldus Ellen, “Dan schrijft hij een plaat en ik ben er echt héél blij mee.” Het is een stevige pop-/rockplaat geworden en dat is precies wat bij de zangeres past. De drum en gitaren zijn de muzikale details die de single maken tot een typisch ‘Ellen Jannink nummer’.

De single uitbrengen is nieuw, maar solo zingen ook. Voorheen zong Ellen in diverse bandjes. Momenteel zijn het er twee: Averell D en het trio MaePure. Het zingen in deze bands blijft haar hobby. Samen met de bandleden staat dan ook de afspraak dat er nooit een boekingskantoor aan te pas zal komen. Dat is voor de solocarrière nu wel anders. Naast haar single ‘Geef het maar toe’ heeft Ellen nu ook een management en een boekingskantoor. “Ik hoop dat het een succes gaat worden en dat ik lekker kan gaan optreden. Alles wat op m’n pad komt, ga ik gewoon doen”, jubelt Ellen Jannink.