Bennie Jolink verkoopt zijn gitaar ‘De Tit’

bennie jolinkBennie Jolink doet een van zijn meest bijzondere gitaren de verkoop in: ‘De Tit’. Door openbare verkoop wil Jolink anhangers in de gelegenheid stellen om instrumenten als deze te bemachtigen, dat meldt de site Regio8.


‘’‘De Tit’ stamt uit de tijd dat Paul Kemper net bij de band zat. Ze is niet alleen mooi, maar klinkt ook nog eens als een tiet”, aldus Bennie Jolink. ‘’Deze gitaar van het merk Hamer heb ik in 1984 gekocht. Oorspronkelijk is het een zogenoemde Flying V. Maar ik vond dat ding te zwaar en gebruikte haar amper.”

Jolink besloot daarop de gitaar te gaan verbouwen, hij maakte er een paar vrouwenborsten van. ‘’Tot ontsteltenis van enkele andere gitaristen, die toevallig in de studio waren en droomden van zo’n mooie gitaar, die toen nog echt fonkelnieuw was. Die gitaristen kregen bijna een rolberoerte toen ik de punten eraf zaagde.”

Het is vooralsnog het laatste instrument dat Jolink in de verkoop doet.