Artiesten zingen ‘Iedereen is van de wereld’ voor het goede doel.

the scene en divVandaag wordt het lied van de Nacht van de Vluchteling gelanceerd bij RTL Late Night. Veertien artiesten maakten van het lied ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene een bijzondere, eigen versie. Met deze track vragen de BN’ers aandacht voor miljoenen mannen, vrouwen en kinderen op de vlucht voor oorlog en conflict.

 

Aan tafel bij RTL Late Night vertelt initiatiefneemster Hadewych Minis waarom ze het lied opnieuw wilde opnemen. ‘De boodschap van ‘Iedereen is van de Wereld’ is universeel, roept op tot verbroedering en solidariteit en sluit naadloos aan op de boodschap die de Nacht van de Vluchteling uitdraagt.” Ze zit aan tafel samen met Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling). Het nummer is aansluitend live te horen.

Primeur bij RTL Late Night
Het lied zal voor het eerst live op televisie zijn en wordt rond 23.00 uur bij RTL Late Night vertolkt door zeven van de veertien betrokken artiesten: Hadewych Minis, Lange Frans, JP den Tex, Iris Kroes, René van Kooten, – Aïscha Traida en Claudia de Breij. Een groep van acht vluchtelingen zingt in het achtergrondkoor Inspiratie Inc mee.

Verder werken aan het nummer mee: Glenn de Randamie (TYPHOON), Paskal Jakobsen  (Bløf), Barry Hay, Angela Groothuizen, Paul de Munnik en Emilie Blom – (betrokken bij The Scene). Via een geluidsopname is ook de vorig jaar overleden frontman van The Scene, Thé Lau, te horen met de legendarische openingszin van het lied.

Het nummer is vanaf vandaag voor 1 euro te downloaden. De volledige opbrengst van de downloads op iTunes gaan naar Stichting Vluchteling.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Tkw2vj0GQnc