Harry Vermeegen & Voetbalflitsen steunen België met EK-lied: ‘Wij zijn FF Bellug’

!cid_ii_15466c3bd1289c9eAls allereerste in Nederland komen Harry Vermeegen en de website www.voetbalflitsen.nl ervoor uit komende zomer op het EK voor België te zijn. Wat begon als een grapje, heeft zich nu ontwikkeld tot het Voetbalflitsen EK-lied ‘Wij zijn FF Bellug’, compleet met videoclip. Het lied, waarmee Nederlanders komende zomer massaal België kunnen gaan aanmoedigen tijdens het Europees Kampioenschap voetbal, is afgelopen week opgenomen en inmiddels te downloaden via www.voetbalflitsen.nl en iTunes.

 

Onze jongens
Hoewel Oranje in Frankrijk voor het eerst sinds 1984 op een EK ontbreekt, is er nu dus toch een EK-nummer vanuit Nederland. Harry Vermeegen geeft aan op het idee te zijn gekomen toen hij zich realiseerde hoeveel spelers van de Rode Duivels een geschiedenis in Nederland hebben. Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Toby Alderweireld (allen Ajax), Dries Mertens (PSV en FC Utrecht), Nacer Chadli (FC Twente) en Moussa Dembélé (AZ) braken allemaal door in de Eredivisie.

Harry Vermeegen: ”Ze hebben het voetbal allemaal bij ons in Nederland geleerd. Eigenlijk zijn het dus onze jongens! Vandaar dat we ze met het nummer ‘Wij zijn FF Bellug’ ondersteunen. Heel Nederland moet massaal achter België gaan staan.”

Het is niet de eerste keer dat Vermeegen een nummer uitbrengt. Meerdere keren stond hij in de Top 40, met hits als Popie Jopie, Koud He?! en Tiet Veur Een Pafke. Voor het EK 2000 nam Vermeegen de single 1-2-3-4 Dennis Bier op. Stuk voor stuk hits die nu nog worden meegezongen, waarmee de verwachtingen voor ‘Ik ben FF Bellug’ ook meteen hoog zijn.

Als extra gimmick bij het lied hebben Harry en Voetbalflitsen samen een shirt ontwikkelt dat bij de steunactie voor België past, het ‘Ik ben FF Bellug’-shirt. De twee hopen zo een beweging van massale Nederlandse steun voor België op gang te brengen tijdens het EK.