Publiek gaat Machtig Mooi zingen

harten 10 machtig mooiDALFSEN – Harten 10 ziet het al voor zich dat het publiek tijdens de optredens ‘Machtig mooi’ uit volle borst meezingt. De nieuwe single heeft volgens het duo een gigantisch meezinggehalte en bevat de kreet ‘Machtig mooi’, die onbewust veel gebruikt wordt. Het is wel een iets ander nummer dan wat ze eerder uitgebracht hebben.

 

“Ik zie dat voor me dat we tijdens het optreden zingen ‘Het is zo machtig mooi’ en dat het publiek dan ‘Machtig mooi’ zingt”, aldus Martien. Harten 10, bestaande uit Tineke en Martien, willen met dit nummer de tent op z’n kop zetten.

De nieuwe single ‘Machtig mooi’ zorgt tijdens de optredens van Harten 10 voor afwisseling in het repertoire. Door de country-invloeden onderscheidt het nummer zich van de laatste twee singles ‘Dat was vroeger’ en ‘Hou me vast’, maar ook van de oudere hits zoals ‘Liefde maakt blind’ en ‘Bewaar je dromen niet voor morgen’.

Desondanks past het nummer wel precies in het straatje van Harten 10. Het is voor hun geschreven door Rutger Kanis en Colin Eikens. Toen Colin in gesprek was met Martien en Tineke, viel het hem op dat zij vaak ‘Machtig mooi’ zeiden. Met dat in gedachten heeft hij, samen met Rutger, de nieuwe single voor Harten 10 geschreven. “Wij zeggen het inderdaad vaak tegen elkaar, roepen het vaak tijdens de optredens en in het land wordt het ook regelmatig gebruikt”, lacht Tineke, “Daar zijn we nu achter gekomen”.