Nieuwe single Catharina Hulters.

Catharina Hulters - je denkt toch niet [CDS] smallCatharina Hulters, een naam die bij de liefhebbers van het Nederlandse lied vast een belletje doet rinkelen. Na een zoektocht langs verschillende studio’s en het opnemen van een aantal singles die qua airplay goed scoorden, lijkt ze nu eindelijk haar plek gevonden te hebben. ‘Je denkt toch niet’ is geschreven door Jeff Weber die de afgelopen maanden de grote hits voor oa Sieneke, Willem Barth en verantwoordelijk is voor de klassieker ‘ Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’.

 

Jeff over Catharina: ‘ We kwamen met elkaar in contact en ik wilde al een tijdje samenwerken met haar. Zij heeft in het levenslied genre een zeer uniek stemgeluid dat vraagt om n bepaalde benadering. Catharina weet wat ze wil, is zeer kritisch als het gast om teksten en muziek. Het onderste moest uit de kan worden getrokken om beiden meer dan tevreden te laten zijn. Zij wist mij te overtuigen met haar wilskracht en doorzettingsvermogen. Een absoluut talent en een genot om met haar werken’.

 

Met haar warme gevoelige stem weet ze ‘Je denkt toch niet’ perfect over te brengen en lijkt haar op het lijf geschreven te zijn. Een heerlijke Hollandse rauwe ballade waarin Catharina al haar gevoel legt. Ze gaat diep in de emotionele coupletten en ze trekt alle registers open bij het meeslepende refrein waarin ze perfect kan laten horen wat ze in haar mars heeft. En dat zal menigeen verbazen!

 

Het liedje is geproduceerd bij Manfred Jongenelis en zal aanslaan bij de liefhebbers van het echte volkse levenslied én de fans van Hazes-achtige ballades. Met deze nieuwe single zet Catharina eindelijk de stap waar ze na jaren klaar voor is: Het repertoire brengen waar haar hart echt ligt. Door het enthousiasme tijdens het werken aan haar single is alvast bij alle partijen het idee geboren om aan een album te gaan werken. Binnenkort dus nog veel meer te horen van deze zangeres met haar soms rauwe, toch gevoelige warme ‘Bluesy’ stem. Maar nu eerst is het tijd voor de vernieuwde Catharina Hulters: ‘Je denkt toch niet’