Nieuwe album van Jeffrey Heesen wordt morgen gepresenteerd.

jeffrey heesen intensDe 25-jarige Jeffrey Heesen krijgt begin 2015 landelijke bekendheid door zijn deelname aan het populaire Tv-programma Bloed, Zweet en Tranen. Tijdens de spetterende finale raakt hij de harten van vele Nederlanders. De carrière van Jeffrey raakt in  een stroomversnelling, met zijn gastoptreden bij De Toppers als hoogtepunt van de zomer. 

 

Zijn door hemzelf geschreven zomersingle Mag Ik De Zon Laten Schijnen laat al duidelijk zien welke kant Jeffrey uit wil met zijn muziek. Ook de opvolger De Wereld Is Van Ons  is in dezelfde stijl en wordt net zo enthousiast ontvangen. Met zijn meest recente single Zijn We Uitgepraat laat hij zien veelzijdiger te zijn en niet zomaar in een hokje te plaatsen is.

Deze singles zijn natuurlijk te vinden op zijn album Intens. Samen met producent Waylon van der Heijden maakte Jeffrey een album waar hij met recht trots op is: “De titel slaat op de intense wijze waarop we hieraan gewerkt  hebben, ik ben trots op het resultaat en ik ben er intens gelukkig mee”.  Het overgrote deel van de nummers is geschreven door Waylon en Jeffrey. Natuurlijk mag een Bloed, Zweet en Tranen medley niet ontbreken, ook is er ruimte voor mooie ballades zoals het ijzersterke M’n Engel en Ik Mis Je Zo.  Kenmerkend voor Jeffrey’s muziek is de prominente aanwezigheid van blazers(o.a. van het Metropole Orkest), met als favoriet de saxofoon. Als bonus op dit album zijn remixes toegevoegd van Zijn We Uitgepraat en Mag Ik De Zon Laten Schijnen. Dit laatste nummer speelt  ook een rol in de bioscoopfilm Familieweekend die afgelopen februari in première ging.  De mastering was in handen van Darius van Helfteren (o.a. Caro Emerald).
Vorig najaar ontving Jeffrey de Buma NL Award in de categorie Grootste Talent, dit album toont aan hoe terecht deze prijs is. Jeffrey Heesen heeft zijn eigen stijl gevonden en hoort thuis aan de top van de Nederlandstalige muziekwereld.

Morgen 8 april zal het nieuwe album van Jeffrey Heesen worden gepresenteerd in het uitverkochte van der Valk te Nuland.

Vanaf morgen ligt het album overal in de winkels. Aankomende weken toert Jeffrey langs de regionale radiostations voor promotie van het album en volgen er een aantal in-stores.