Maikel Boxem zingt met gevoel

maikel boxDe debuutsingle ‘Je speelde een spel met mij’ is een nummer dat Maikel Boxem met gevoel kan zingen. “De helft van dit nummer is waar uit mijn leven”, vertelt Maikel en daarom kan hij de tekst goed overbrengen. Tijdens het brainstormen over zijn eerste eigen single heeft Maikel Boxem een aantal dingen uit zijn leven verteld.

Zo zijn Frank van Etten en Maikel uiteindelijk op het nummer ‘Je speelde een spel met mij’ gekomen. Volgens de Enschedeër is de helft van het nummer gebaseerd op zijn leven.

Dat is ook wat Maikel wilde: een nummer dat hij met gevoel kan zingen. “Ik zing het liefste nummers waarin ik mijn eigen gevoel kan leggen, wat ik zing meen ik dan ook. Dan breng ik het, volgens mij, het beste over naar andere mensen”. Daarom zingt hij ook veelal de muziek van Hazes. Al zijn hits zijn ook uit het leven gegrepen.

Vanaf nu kan hij ook zijn eigen nummer zingen. Om ‘Je speelde een spel met mij’ uit te brengen, is voor de zanger wel spannend. Hij is er dagelijks mee bezig. “Dan hoop ik dat hij hopelijk gedraaid wordt op de radio en dat het bij mensen aanslaat”, aldus een tamelijk zenuwachtige Maikel Boxem. Hij heeft vertrouwen in zijn single, maar voelt wel gezonde spanning.