Je suis Amber

amberZe is nog maar negentien jaar, klein van stuk, maar groots van stem! Amber, het nieuwe talent uit Eindhoven, schept hoge verwachtingen met haar debuutsingle ‘Look Around’. In deze gevoelige ballad met een stoer randje spelen de aanslagen in Parijs een centrale rol. Amber hoopt dat mensen even stilstaan bij wat er in de wereld gebeurt en de slachtoffers van de terreuraanslagen niet zomaar te vergeten. Wat de Eindhovense betreft is er altijd hoop en zijn er lichtpuntjes, als we maar om ons heen blijven kijken.

 

 
Parijs. Inspiratie. Droom.
Het toeval wil dat Ambers vader, op zakenreis in de TGV, zijn dochters muziek beluisterde en een medepassagier geïntegreerd raakte door Ambers stem.
Deze passagier die toevallig in dezelfde treincoupé zat, raakte geïntrigeerd door Ambers stem. Julie nam Amber onder haar vleugels, gaf haar zangles vanuit Parijs en schreef samen met Mathieau Vivier enkele nummers waaronder ‘Look Around’.

Wat Amber onderscheid is het contrast tussen haar stem en verschijning: klein van stuk maar groots van stem! Van kinds af aan raken mensen onder de indruk.
Het liefst zingt Amber jazz, wat het best past bij haar sound. Een ballad past echter ook prima in haar bereik. Haar grote voorbeeld en inspiratiebron is Katie Melua. Haar droom is van haar passie haar werk te kunnen maken en internationaal door te breken.

Van klein en kwetsbaar tot groots en meeslepend, Amber heeft het allemaal in huis. ‘Look Around’ is nog maar het begin!