Jan Smit onthult kinderboek ‘Alys en de slechte elfen’ van Sterre (10)

jan smit sterreEen droom ging in vervulling voor de 10-jarige Sterre uit Volendam. Vandaag heeft Sterre Guyt haar eerste boek: ‘Alys en de slechte elfen’ gepresenteerd. Nog voordat het boek uitkomt, is de complete eerste druk van 6500 boeken al uitverkocht. Het is voor het eerst dat dit met het boek van een 10-jarige gebeurt.

 

Dorpsgenoot Jan Smit onthulde het kinderboek in Volendam, samen met de jonge schrijfster zelf, burgemeester Willem van Beek van de gemeente Edam-Volendam en groep 6 van de St. Jozefschool, de klas van Sterre. De jonge schrijfster heeft besloten om per verkocht boek 1 euro te schenken aan SOS Kinderdorpen. De presentatie van de onthulling was in handen van Kindercorrespondent Tako Rietveld.

 

‘Ik vind het heel spannend maar vooral ook heel erg leuk’, vertelt Sterre. ‘Ik heb dit verhaal geschreven omdat ik erg van elfjes en fantasie hou. Aangezien ik ook graag verhalen schrijf, leek dit boek mij een goed idee. Ik heb ook nog gedacht over de spanning. Zelf vind ik dat wel leuk in een boek. Dus daar heb ik erg mijn best op gedaan. Het was een droom om zelf een boek te schrijven. Ik kan bijna niet geloven dat het echt gelukt is. De presentatie was ook super leuk en spannend met allemaal fotografen en cameramensen en zo.’

 

Het boek gaat over elfenmeisje Alys. In een wereld vol eenhoorns maakt zij avonturen mee in de wereld van elfen en van de ‘echte mensen’. Sterre schreef het boek toen zij 9 was. Zanger Jan Smit schreef het voorwoord. Niet alleen Jan, maar ook zijn kinderen zijn fan van het boek van Sterre. ‘Elke avond voor het slapen gaan wil zelfs onze kleine Senn van 2 jaar, nog even een heel klein verhaaltje horen uit dit boeiende en fantasierijke nieuwe kinderboek.’ De tekeningen in het boek zijn gemaakt door de 13-jarige Amber Schilder.

 

Het boek is vanaf 21 april landelijk verkrijgbaar bij alle 320 Bruna winkels en via de website van Bruna.

Fotocredits: Anouk Romein