Jan Smit en John Heitinga samen in tv-programma

jansmitbymaritasteggink145Nu Nederland niet gekwalificeerd is voor het komende EK voetbal zullen we een ander land moeten gaan steunen. Aan John Heitinga en Jan Smit de eer om uit te zoeken welk land dit zou moeten zijn. De ex-voetballer en de Volendamse zanger vormen eenmalig een duo voor het nieuwe programma ‘Voor wie juichen we’ van de AVROTROS.

 

 

Er is ook een ander duo dat gevormd wordt door Victor Reinier en oudvoetbalinternational Mario Been. In hun zoektocht reizen de vier Europa af in de hoop erachter te komen welk land de voorkeur voor onze steun krijgt tijdens het EK voetbal dat in juni van start gaat.

In het nieuwe tv-programma zullen Jan Smit en John Heitinga de route afleggen naar Duitsland, Engeland en Spanje. Victor Reinier en Mario Been reizen af naar België en Italië.

Tegen NU.nl zegt Heitinga: “Ik vond het wel leuk om te doen. Maar mijn passie ligt gewoon bij het voetbal.” Aan Radio 538 laat de oud-voetballer weten: “Ik ben door een aantal tv-programma’s benaderd, maar ik ben wel selectief en dit had met voetbal te maken dus voor mij een bruggetje om ja te zeggen”.

Jan Smit maakte eind 2015 een vergelijkbaar programma ‘O dennenboom’, waarin hij op zoek ging naar een nieuwe kersthit. De Volendammer zit momenteel midden in de opnames van ‘Beste Zangers’.

AVRO/TROS/Sterren.nl