Debuutalbum van Tim Treffers.

tim-treffers-never-trust-a-man-in-a-fur-coat-hoesAfgelopen vrijdag is het debuutalbum ’Never trust a man in a fur coat’ en de nieuwe single ’Reaching for the sky’ van singer/songwriter Tim Treffers verschenen op Spotify, Deezer en CD. Hierop grijpt hij terug naar de Hammonds, clavinetten en typische vrouwenkoortjes van de jaren zeventig en danst hij tussen pop, soul, funk, jazz en een beetje reggae.
De 26-jarige zanger wordt op zijn eerste album bijgestaan door zowel jonge muzikanten zoals Scarlett Hollestelle en SaraLee Vos als een aantal kilometermakers uit de Nederpop: onder andere Hans Vermeulen (Sandy Coast), Ruud Breuls (Metropole orkest), Eddie Conard (Pointer Sisters, Sting), Jeroen Bos (Bodine) en Dianne Marchal (Rainbow Train) doen mee, waarvan de laatste na 17 jaar haar rentree maakt als achtergrondzangeres. De plaat is geproduceerd door Tim Vermeulen en Eric van den Brink, die eerder werkte met onder andere Yoko Ono, Blondie Chaplin (The Beach Boys) en America’s Gerry Beckley.
Enkele quotes uit de pers tot nu toe:

– “Zijn album is een sterk visitekaartje. Het heeft een onmiskenbare en onweerstaanbare flow en vele, sprankelende, subtiele hoogstandjes” (Friesch Dagblad)

– “Tim Treffers is een man met smaak en grossiert in de fijnste jazz, soul en funk alsof het niets is” (Beeld & Geluid)