Davey Bindervoet brengt zomer.

Davey BindervoetDavey Bindervoet brengt zijn eerste eigen single ‘Zomer’ uit, omdat het publiek de zanger alleen maar kent van zijn Amsterdamse (Johnny Jordaan) repertoire. Hij hoopt dat hij mensen met zijn nieuwe single kan verrassen.

“Hé, krijg nou wat! Dat is ook Davey!”, lacht de Amsterdamse zanger. Hij hoopt dat het dé reactie wordt na het lanceren van zijn debuutsingle ‘Zomer’. De single is een en al vrolijkheid en vooral erg zomers. Davey ziet het al helemaal voor zich dat ‘Zomer’ op de vele terrasjes hoorbaar is. “Dat iedereen ‘ooho ooho zomer’ zingt op de terrasjes zingt, lijkt me geweldig”, aldus Davey.

De single wordt de afwisseling in zijn Amsterdamse repertoire. De 22-jarige zanger staat met name bekend om zijn vele Johnny Jordaan liedjes. Hij zingt niet alleen veel nummers van Johnny Jordaan, maar hij draagt ook zijn ring. Johnny kreeg de ring uit handen van Cliff Richard en namens zijn platenmaatschappij van destijds. Hij kreeg de ring voor de verkoop van meer dan 3 miljoen platen.

Nu moet Johnny Jordaan toch een beetje ruimte maken voor Davey, want ‘Zomer’ wordt deze week gelanceerd. “Het resultaat is voor mij het einde”, vertelt de zanger over zijn single. Nu is het alleen nog wachten op de échte zomer.