Anya bij RTV OOST.

anja dalhui anyaGisteren was de uit Hardenberg afkomstige zangeres Anya, in de studio’s van RTV OOST om haar prachtige nieuwe single te presenteren. Samen met de muzikanten Eric & Daniel bracht ze live het nummer ‘‘Things I’ve Seen’ en  het gevoelige ‘Today’ ten gehore.

 

anja page 630

 

 

 

‘Things I’ve seen’ is de eerste single van het album waar Anya momenteel aan werkt. Het is een stevige en opzwepende rockballad die veel kanten van haar stem laat zien. Anya: ‘ Ik ben echt mega trots op het nummer en ben heel erg benieuwd naar wat iedereen er van vindt. Daarnaast kan ik niet wachten om de rest te laten horen want er komt nog veel meer!’ Op 7 april is het nummer (plus de bijbehorende videoclip) voor het eerst te horen geweest in café den Herdenbergher in Hardenberg.

Deze single is een begin van meer, want Anya werkt samen met een fantastisch team aan haar allereerste EP. Tijdens dit proces kwamen er naast de muziek ook nog allerlei andere zaken aan bod zoals onder andere haar naam. Anja Dalhuisen wilde al een tijdje een artiestennaam maar kwam daar nooit echt uit. Ze wilde iets anders, maar toch ook vooral dicht bij haarzelf blijven. Na heel wat verschillende opties bleek de oplossing heel dichtbij, namelijk het weglaten van haar achternaam en het veranderen van maar één enkele letter; Anya. Gezien haar kritische aard twijfelde ze eerst nog even totdat iemand van het team haar de betekenis (Hongaars) van de naam vertelde; moeder. Toen ze dit hoorde kwamen er tranen… Anya; “Het klopte direct voor mij na alles wat er is gebeurt en de knoop werd ineens makkelijk doorgehakt, de nieuwe naam wordt Anya.”

De muziek van Anya wordt uitgebracht door About Neo, een nieuw labelinitiatief van Hugo Hoeksma en Antonie Schmitz dat gevestigd is in de fameuze Wisseloord Studio’s in Hilversum. About Neo is een open en eerlijk label met een rechtdoorzee mentaliteit waarbij de artiest centraal staat. Anya: ‘Ik voel me vereerd dat ik met Hugo en Antonie mag samenwerken en dat ze geloven in mij en mijn talent. Het is super om je eigen ding te kunnen doen en daarbij begeleid te worden door diverse professionals uit het vakgebied.’

Website;   www.anyamusic.nl.

https://itunes.apple.com/nl/album/things-ive-seen-single/id1100516617?l=en