” Zingen voor en met vluchtelingen” van Geke van der Sloot.

eppo bruins persfoto geke 1Geke van der Sloot kreeg vorige week onverwachts steun vanuit de Tweede kamer van Eppo Bruins, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Hij heeft zich aangemeld als pianist bij de opname van het lied “We are the world” met artiesten onder de vluchtelingen op 31 maart aanstaande in Urk. Eppo Bruins beschreef zijn motivatie omtrent deze medewerking in een statement:

 

“Het vluchtelingendebat in Nederland ontaardt in getallen en statistiek. Maar het gaat altijd om die ene mens, die vlucht in doodsnood. Samen muziek maken is de mooiste manier om elkaar te leren kennen.  Ik doe graag mee met Geke’s initiatief om op een positieve manier de menselijke kant van de vluchtelingencrisis te benadrukken.”

Eppo Bruins, Tweede Kamerlid ChristenUnie fractie Woordvoerder Onderwijs | Wetenschap | Economische Zaken | Visserij | Infrastructuur | Ruimtelijke Ordening | Media.

Geke`s Tiental gaat 12 maart naar de noodopvang voor vluchtelingen in de Koepelgevangenis in Arnhem om daar met de artiesten te oefenen voor deze opname. Eén van de medewerkende zangers Shadi Asaad Albakri (Foto) zit inmiddels dichterbij huis in een AZC opvang. Geke van der Sloot heeft, samen met Geke`s Tiental, al zes Noodopvangcentra bezocht in het kader van haar AZC Concerttour. De leerlingen van de zangschool houden in de aanstaande voorjaarsvakantie ook een sponsorloop om de kosten van de bus, die de vluchtelingen op 31 maart gaat ophalen , te betalen.

www.gekestiental.nl

Informatienummer: M. 0640897029.