White Indian brengt “The Change is Made” in nieuw jasje

white IndianWhite Indian” (Leeuwarden) bestaat uit Fred van Vugt (zang/gitaar), Harry Zijlstra (gitaar) en Frans van den Borg (keys/koorzang). Alle drie ruime ervaring in de muziekbusiness, Fred als zanger/producer/songwriter. Hij schreef liedjes voor o.a. Boney M. en Lee Towers. Als producer produceerde hij tientallen CD ’s voor regionale, nationale en internationale artiesten.

 

Voor de legendarische Engelse hitgroep “the Fortunes” (You’ve got your troubles) produceerde hij samen met Michael Robinson hun allerlaatste album “Heroes never die” in de Telesound Studio te Leeuwarden.
Harry Zijlstra deed zijn muzikale ervaring hoofdzakelijk op in de jaren ’60 en ’70 in plaatselijke bands, zoals the Lightnings, Les Chevaux Noirs en Warehouse. Met een voor die tijd progressieve brassrockformatie maakt hij een LP “Warehouse Powerhouse” met producer Tim Griek. Zanger van deze groep was Quido Hereman die later bekend werd door 3 x de finale te halen van Henny Huismans Soundmixshow in de jaren ’80.
Frans van den Borg richtte in de jaren ’70 de formatie Road op en die kreeg als eerste Friese popgroep nationale bekendheid door optredens in tv programma’s als de Eddy Go Roundshow en Avro ’s toppop. Hij begon een eigen studio en platenlabels. Weer later een zalencentrum waar veel concerten werden georganiseerd, o.a. Chuck Berry, Miriam Makeba, Beth Hart e.v.a. Ook een opnamestudio werd er weer ingebouwd. O.a. Paul van Vliet, Circus Custers, Twarres en vele andere artiesten werden in de Telesound Recording Studios opgenomen. En zo ook deze laatste productie van “White Indian”.