Tweeling voor Frans.

boer frans foto marita stegginkBoer Frans en zijn vrouw Leonie zijn de trotse ouders geworden van een tweeling. De jongen en het meisje hebben de naam Huub & Marlie gekregen. Het stel had al een zoontje Geert (bijna 2) Dat meld de website ‘Boer zoekt vrouw’ waar Frans in het seizoen 2007 / 2008 deelnemer van was.  Door de bekendheid die hij kreeg dankzij het dalingsprogramma Boer zoekt Vrouw, nam Frans Zanderink o.a. het liedje ‘Ik bin boer Frans’ op, een cover van de Dutch Boys (Boer Harms.)

 

Het nummer werd geproduceerd door Edwin van Hoevelaak. In 2008 maakte Frans voor RTV Oost het programma Villa Frans. Voor deze serie ontving hij bekende Nederlanders voor een gesprek op zijn boerderij in de Lutte, om aan ieder te laten zien wat het boerenleven inhoudt.

Bron; Boer Zoekt Vrouw

Foto; Marita Steggink

 

 

De website meldt verder ;
Een paar weken geleden kregen zij een prachtige tweeling: Huub en Marlie. Oudste zoon Geert (1,5) heeft er nu een broertje én een zusje bij. ‘Het is het eerste waar hij over begint als hij wakker wordt, al snapt hij eigenlijk nog niet wat een tweeling is’, zegt moeder Leonie lachend.
‘Het gaat heel goed met Huub en Marlie. Ze zijn sinds de geboorte al meer dan een kilo aangekomen. Dus nee, daar mankeert niets aan hoor’, vertelt boer Frans. ‘Toen ik aan het begin van de zwangerschap de trap opliep in het ziekenhuis, had ik opeens het voorgevoel: “dat zouden er best eens twee kunnen wezen!”. En toen was dat dus ook zo!’
Zoek de verschillen
‘De tweeling is heel mooi. Huub is echt een stoere jongen en Marlie een typisch meisje-meisje. Huub houdt nu al meer van actie en Marlie kijkt juist wat meer om zich heen. Qua uiterlijk lijken ze best wel op elkaar. Andere mensen houden ze soms niet uit elkaar! Zelf zien we het verschil natuurlijk wel: Marlie is wat donkerder dan Huub en heeft een wat ronder gezichtje. En ze heeft natuurlijk roze kleertjes aan!’

Dubbel zo druk
‘Deze zwangerschap was iets pittiger dan bij Geert. Dat is ook niet gek bij een tweeling’, vertelt Leonie. ‘Ik had een enorme buik. Maar naar omstandigheden gaat het goed nu. Ik moet wel nog even in het ritme komen, want het is natuurlijk dubbel zo druk. Als je een flesje geeft, doe je dat nu twee keer. Het is een gezellige boel in huis. Van één kind, naar drie kinderen! Dat is echt een cadeautje.’
‘Ja, het is wel druk zo’, beaamt Frans. ‘Maar ’s ochtends begin ik gewoon eerst rustig met een kop koffie. Ik begin vroeg met werken, zodat ik al veel gedaan heb als de kinderen wakker worden. Dan kan ik bijvoorbeeld Geert naar de crèche te brengen. Gelukkig is het deze periode wat rustiger op de boerderij. We hebben net een nieuwe melkstal en ik hoef even niet op het land te werken, dus dat scheelt.’
Voetbalschoenen
‘We sturen er niet op aan dat ze later meehelpen op de boerderij. Als we uit het raam kijken, zien we de koeien en loopt er een paard langs. Ze groeien er dus gewoon mee op. Later moeten ze vooral doen wat ze zelf leuk vinden. Het zou wel gaaf zijn als mijn zoons later ook aan motorcross zouden doen. Lekker lawaai maken! Maar voetbal is natuurlijk makkelijker, want je koopt voetbalschoenen en je bent klaar!’
‘We zijn erg blij met het gezin dat we nu hebben. Drie kinderen is een mooi aantal en ze zitten ook nog eens dicht op elkaar. “Samen oud worden” is nog steeds mijn ultieme toekomstdroom. Dat je samen gezond bent en blijft. Meer hoef ik als mens niet te hebben’, vertelt Frans.