Reactie van management Dancing Bruins rondom media berichten Ronnie Flex.

ronnie flex bruinsDancing Bruins bestaat al 300 jaar als café en 65 jaar als dancing, uniek op elke zondagavond. In het verleden hebben hier diverse BN’ers en dj’s opgetreden. Dit is tot nu toe altijd zonder problemen gepaard gegaan. Sterker nog, gasten en artiesten waarderen de gastvrijheid en veiligheid bij Dancing Bruins. Dancing Bruins staat voor gezelligheid en de typische Twentse nuchterheid.

 

Eerste paasdag, zondag 27 maart had Dancing Bruins Ronnie Flex geboekt. Rond half twee kwamen de eerste auto´s met eigen mensen van Ronnie Flex aan. Uit de vijfde auto kwam uiteindelijk Ronnie Flex. In totaal had Ronnie Flex rond de twintig man meegenomen, dat vonden wij van Dancing Bruins eigenlijk al bijzonder. Deze mensen gingen in eerste instantie naast en op het podium staan.

Het was druk bij Dancing Bruins, dus is er extra security ingezet om alles in goede banen te leiden. Er is door het management van Ronnie Flex niet naar Dancing Bruins gecommuniceerd dat er een hype begon te ontstaan om bier op Ronnie Flex te gooien. Wanneer Dancing Bruins hiervan op de hoogte was geweest, hadden Ronnie Flex en Dancing Bruins in overleg maatregelen kunnen nemen.

Zoals in diverse filmpjes in de media is te zien, gooit Ronnie Flex in eerste instantie zichzelf onder het bier waarna hij het publiek vraagt om bier naar hem te gooien. En tja, dit hoef je in Twente niet twee keer te vragen. Op het moment dat zijn vraag beantwoord werd, sprongen vanaf het podium direct vier eigen mensen van Ronnie Flex het publiek in en werden er (zonder te communiceren) willekeurig mensen aangevallen. De security van Dancing Bruins was hierna druk in de weer om de mensen van Ronnie Flex in toom te houden. Naar aanleiding hiervan heeft Dancing Bruins besloten om het optreden af te lassen om erger te voorkomen. Ronnie Flex zei op dit moment tegen het publiek dat hij toch niet ging stoppen en vervolgde zijn act. Dit ondanks het herhaaldelijk doch dringende verzoek van het management van Dancing Bruins om te stoppen om verdere escalatie te voorkomen. Hierna sprongen Ronnie Flex zijn mensen opnieuw vanaf het podium in het publiek, waarna Dancing Bruins zelf het optreden heeft afgelast.