Passie in de Provincie.

p id pZondag geen Sterrenparade op RTVOOST. Wel het prachtige Bijbelse paasverhaal dat wordt verteld en verbeeld vanuit de hele provincie. Toepasselijke passages uit de Bijbel over Pasen worden door verschillende lezers in hun eigen streektaal voorgedragen op diverse locaties in Overijssel. Dit jaar staat het paasverhaal in teken van de vluchtelingen.

 

Ze zijn er altijd al geweest, op zoek naar een beter leven en een beter land. Mensen die vluchten voor oorlogen en het onveilige bestaan in eigen land; Syrië, Afghanistan, Irak, Kosovo e.v.a.
We nemen een kijkje bij de Syrisch orthodoxe kerk in Glane en we zien hoe ook Nederland zijn eigen vluchtelingen had in 1859 waarbij de bewoners van Schokland het eiland moesten verlaten vanwege het blijvende gevaar op overstromingen, en massaal naar het vaste land trokken.
Kijk naar het paasverhaal uit Exodus. Bijdragen komen van Dominee Klaas van der Kamp en Jan Riezewijk.

uitzending op 27 maart 2016 10:30