Nieuwe single Billy Dans.

billy dans 10.000 woordenGisteren is de nieuwe single: ‘10.000 Woorden’ van Billy Dans uitgekomen. Opnieuw een solo single ( net als zijn vorige ‘Lopen over water’ van eind vorig jaar). Hiervoor heeft Billy enkele duetten uitgebracht. We kennen o.a. ‘Hey geen idee’ met Wolter Kroes, ‘Juffrouw de Kok’ met Vinzzent en ‘Droom over jou’ met Ferry Doedens.

 

https://itunes.apple.com/nl/album/10.000-woorden-single/id1090835626?l=en

 

Billy Dans uit Amsterdam (1991) is een rapper en singer/songwriter. Met een vader als café eigenaar groeit de rasechte Amsterdammer op met prachtige nummers uit de Jordaan van grote muzikale voorbeelden als Johnny Jordaan, Willy Alberti, Tante Leen en André Hazes. Toch kiest hij zelf niet voor het levenslied, maar gaat hij al op jonge leeftijd als rapper aan de slag. Gaandeweg ontwikkelt de snelle taalvirtuoos een feilloos gevoel voor het schrijven van rake Nederlandstalige teksten.

Op zijn achttiende scoort Billy zijn eerste hit met jeugdvriend en tekstschrijver Lyon Huijbrechts. Het duo Lyon en Billy heeft met het nummer Voorbij meteen een gigantische YouTube hit te pakken, die in zeer korte tijd maar liefst vier miljoen keer wordt bekeken. Zangeres Glennis Grace nodigt hen direct uit om met haar op te treden op het Jordaan Festival. De tweede single Nu Sta Ik Hier behaalt een nummer één hit in de hitlijsten van radiozender FunX.

Zowel solo als in samenwerkingen blijft Billy flink aan de weg timmeren. In 2013 behaalt hij met de catchy song Droom Over Jou (met GTST-acteur en zanger Ferry Doedens) een nummer twee hit in de Kids Top 20 en het nummer wordt veel gedownload via iTunes. Billy maakt in datzelfde jaar veel indruk op het gerenommeerde Rozengala van Ernst Daniël Smid. De volledige opbrengst van zijn gevoelige single Jij Schijnt Naar Mij gaat naar de Stichting Pijn Bij Kanker. Ook dit nummer wordt weer een YouTube hit.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YmTcnBj6U6o

https://www.youtube.com/watch?v=rZ5Y87kelnU

https://www.youtube.com/watch?v=YTUQXJuJ5pc