Geke’s ‘We Are The World’

Geke van der SlootZangeres Geke v.d. Sloot uit Urk zet zich sinds vorig jaar nadrukkelijk in voor de vluchtelingen in ons land. Het zo verharde debat rondom de vluchtelingen is haar namelijk een doorn in het oog. Ze startte een actie middels een oproep richting de bevolking om knuffelbeesten op te sturen. Geke en Geke ’s Tiental reiken deze vervolgens uit tijdens hun tour langs de asielzoekerscentra aan de kinderen die daar verblijven.

Deze zeer sympathieke actie heeft ondertussen veel bijval gekregen en daarnaast heeft óók de media in ons land deze actie ontdekt en volop aandacht gegeven. Zo verscheen onlangs een groot artikel in de Telegraaf en waren Geke en Geke ’s Tiental te zien in het NCRV/KRO-programma Jan Rijdt Rond.

Afgelopen december verscheen een zeer speciale single opgenomen door Geke & Geke ’s Tiental aangevuld met een aantal kinderen uit de asielzoekerscentra. Heel toepasselijk is gekozen voor het lied ‘Mag Ik Dan Bij Jou Schuilen’, bekend van Claudia de Breij. Dit initiatief is bijzonder goed ontvangen waarop Geke v.d. Sloot onlangs een nieuwe oproep deed: Voor het opnemen van een nieuw lied worden de pijlen gericht op de artiesten onder de asielzoekers om gezamenlijk de wereldhit ‘We Are The World’ te gaan opnemen. De opnames hiervoor zullen op 31 maart a.s. plaatsvinden in de Ichthuskerk in Urk. Bewoners uit de AZC ’s van Venlo, Den Haag en Luttelgeest als ook uit de noodopvang van Arnhem, zullen hieraan hun bijdrage gaan leveren en dus naar Urk afreizen. “Ik wil voor de artiesten onder de asielzoekers een platform creëren zodat zij kunnen gaan optreden in ons land. Kunst kan niet worden verboden, op deze manier zijn we verbindend bezig”, aldus Geke.

De acties van Geke v.d. Sloot hebben inmiddels ook politiek Den Haag bereikt. Zo zal Eppo Bruins, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, achter de vleugel gaan plaatsnemen tijdens de opnames op 31 maart: “Het vluchtelingendebat in Nederland ontaardt in getallen en statistiek. Maar het gaat altijd om die ene mens, die vlucht in doodsnood. Samen muziek maken is de mooiste manier om elkaar te leren kennen. Ik doe graag mee met Geke’s initiatief om op een positieve manier de menselijke kant van de vluchtelingencrisis te benadrukken”, aldus fractielid Eppo Bruijns