Douwe Bob wint de Schaal van Rigter

douwe bob by marita 150‘Sweet Sunshine’ was in 2015 de meest gedraaide Nederlandse single op 3FM. Douwe Bob kreeg de award uitgereikt van niemand minder dan zijn eigen moeder. Vorige zomer brak de zon letterlijk en figuurlijk door in de studio toen het nummer werd gedraaid. Douwe Bob schreef ‘Sweet Sunshine’ in Zuid-Frankrijk:

 

“De omgeving waar je bent, daar haal je veel inspiratie uit. Ik heb voor het nieuwe studioalbum veel geschreven in Zuid-Frankrijk. Dat is natuurlijk een heel andere omgeving dan Nederland, vooral Amsterdam. Het nummer ‘Sweet Sunshine’ had ik nooit in Nederland kunnen schrijven. Het hád wel gekund, maar dat zou niet heel dicht bij de realiteit staan. Hier regent het altijd.”
– Douwe Bob

In mei 2015 werd ‘Sweet Sunshine’ uitgeroepen tot 3FM Megahit.  De Schaal van Rigter is onderdeel van de 3FM Awards. Douwe Bob maakt ook nog kans op drie andere 3FM Awards, in de categorie Beste zanger, Beste Pop en Beste Single, eveneens voor de track ‘Sweet Sunshine’.

Bron 3FM