Davy Miller laat weten dat hij er nog is

davy miller De reden dat Davy Miller een single uitbrengt, is heel simpel: “Ik wilde eigenlijk laten weten dat ik er ook nog ben.”, vertelt Davy lachend. Na 10 jaar komt hij weer met een eigen single: ‘Wat ik in mijn dromen doe’. Het is voor Davy Miller wel spannend om na zo’n lange tijd weer een single uit te brengen. “Ik vind het redelijk spannend, gewoon hoe het ontvangen gaat worden.”, geeft Davy aan.

 

Niet alleen vanwege de lange tussenpose, maar ook omdat het net even wat anders is. Dit past overigens wel goed bij de stijl van de zanger.

De nieuwe single ‘Wat ik in mijn dromen doe’ is een vrij stevige, Nederlandstalige popsong. Hiermee blijft de Amsterdamse zanger muzikaal gezien bij zijn eigen roots. “Ik ben opgegroeid met allemaal bandjes uit de jaren 70. Ik vind dat alles akoestische dingen moet bevatten.”, en dat is ook terug te horen in de nieuwe single.

Dat het 10 jaar geleden is dat Davy een single heeft uitgebracht, betekent niet dat hij de afgelopen jaren heeft stilgezeten. Hij is in tussentijd alleen maar bezig geweest met de muziek. Zo heeft hij veel studiowerk gedaan en treedt hij nog wekelijks op.