Als VIP naar Bevrijdingsfestival Overijssel?

bfz foto marita steggink2Een selfie maken met het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle, vernoemd naar jou. En meteen sponsor zijn van een van de grootste festivals van Nederland. De organisatie begint een crowdfundproject, waarmee bezoekers nog meer worden betrokken bij het het evenement.

 

“Wärtsilä is na tien jaar hoofdsponsor te zijn geweest gestopt en we moesten op zoek naar een nieuwe sponsor”, vertelt Annemien Brugging van de organisatie. “We hadden het crowdfundproject al op de plank liggen en in plaats van een nieuwe hoofdsponsor vragen we bezoekers om sponsor te worden.”

bfz foto marita steggink1Selfie

Voor 25 euro wordt het hoofdpodium tijdelijk naar jou vernoemd. “We hebben onze grote led-schermen en daar wordt dan een tijdje je naam op afgebeeld. Daar kun je natuurlijk een mooie selfie van maken.” Maar de sponsoren krijgen ook toegang tot de Press&Guest-ruimte, met alle extra’s die daar bij horen.

“Gemakkelijker muntjes kopen, geen rijen voor het toilet en je hebt daar een mooi uitzicht op het hoofdpodium”, aldus Brugging. Het publiek steunt het festival massaal door elk jaar in grote getale naar Zwolle te komen. Waarom dit trouwe publiek niet de mogelijkheid bieden zich even het podium toe te eigenen en een kijkje achter de schermen te nemen?”

Experiment

Het project ‘vervangt’ voor een deel het gemis van Wärtsilä. “Het is een experiment, het is natuurlijk afwachten hoe dat loopt. Als het een succes wordt kunnen we dit misschien de komende jaren vaker doen.” Een maximum aantal aanmeldingen is er niet. “Als dat aantal heel groot is, kunnen we kijken of we de Press&Guest-ruimte kunnen uitbreiden.”

Mensen die sponsor van het Bevrijdingsfestival Overijssel 2016 willen worden kunnen zich aanmelden op de website

Foto’s ; Marita Steggink