Zesde editie van THE PASSION ; eerste artiesten zijn bekend.

passionDit jaar zal the Passion voor de zesde keer gehouden worden. De stad die hiervoor gekozen is: Amersfoort! De Passion zal uitgevoerd worden op donderdag 24 maart 2016. Op deze datum zal The Passion dan live worden uitgezonden vanaf 20:30 uur. Dit zal zijn op NPO 1 en verzorgd worden door EO en KRO. De eerste namen zijn bekend!!! >

 

De acteur Martijn Fischer zal de hoofdrol van Jezus spelen in The Passion 2016. De meeste mensen kennen de acteur Martijn Fischer door zijn vertolkingen van André Hazes in de musical Hij gelooft in Mij en van de film Bloed, zweet & tranen.

Zangeres Ellen ten Damme zal de rol van Maria gaan spelen.

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, Jong Katholiek en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. De KRO nam vanaf 2015 de plek in van omroep RKK. Eerder werd The Passion gehouden in Enschede, Groningen, Den Haag, Rotterdam en Gouda.