Vader Abraham is ook de ‘Carnavalskneiter 2016’

Vader Abraham - Wittewattetis GewittetnieAan de vooravond van carnaval hebben muziekzenders TV Oranje en RADIONL bekendgemaakt dat hun kijkers en luisteraars de single ‘Wittewattetis Gewittetnie’ van Vader Abraham hebben uitgeroepen tot Carnavalskneiter 2016. De trofee werd vanmiddag door presentator Taeke Wouda aan Vader Abraham uitgereikt tijdens een live uitzending van RADIONL vanaf het grote muziekfeest ‘3 Uurkes Vurraf’ in Eindhoven.

Massaal gestemd voor ’11 van Oranje’
De afgelopen elf dagen kon via internet gestemd worden op een lijst met 120 nieuwe Nederlandse carnavalsliedjes. Er zijn in die periode maar liefst 140.443 stemmen uitgebracht. De elf nummers die de meeste stemmen kregen, vormen samen de ‘11 van Oranje’. Vader Abraham bleek de grote favoriet bij de stemmers en is uitgeroepen tot Carnavalskneiter 2016. Hoge noteringen zijn er verder voor Snollebollekes, de winnaar van vorig jaar, Lamme Frans, de Lawineboys en de Alpenzusjes. De volledige ‘11 van Oranje’ van 2016 is na te lezen op de websites www.tvoranje.nl en www.radionl.fm.

Vader Abraham
Pierre Kartner, die onder zijn alter ego Vader Abraham de Carnavalskneiter 2016 heeft gewonnen, is natuurlijk een absolute veteraan in het genre. Nog vrijwel elk jaar schrijft hij een nieuwe carnavalskraker en met ‘Wittewattetis Gewittetnie’ heeft hij opnieuw een hit in handen. De provincie Brabant staat centraal in dit vrolijke liedje. De tekst betekent vrij vertaald: ‘weet je wat het is, je weet het niet’. Klik hier om de clip op YouTube te bekijken

Volop carnaval bij TV Oranje
De complete ’11 van Oranje’ is bij TV Oranje te zien op vrijdag 5 februari vanaf 23.11 uur en zaterdag 6 februari vanaf 11.11 uur. Deze uitzending is daarna ook te bekijken via ‘Programma Gemist’ op www.tvoranje.nl. Tijdens carnaval is TV Oranje verder weer dé feestzender van Nederland, met non-stop carnavalsclips van eigen bodem. Op zaterdag 6 en zondag 7 februari zijn om 17.30 uur feestelijke carnavalsafleveringen te zien van het muziekprogramma Toppers van Oranje, met recente carnavalshits van artiesten als De Alpenzusjes, Wesly Bronkhorst, De Deurzakkers, Ria Valk, De Dikdakkers, De Zware Jongens, Johnny Gold en Gebroeders Ko.