Superster voor Diggy Dex & JW Roy

diggy dex ft treur nietBovenaan in de hitlijst van RTV OOST staat elke week een nieuwe Superster. Deze week gaat die Superster naar Diggy Dex & JW Roy met hun single ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’.

 

Over het ontstaan van ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’ vertelt Diggy Dex: “Ik zat vorig jaar bij een uitvaart en dacht opeens: ‘Welk liedje zou ik op mijn eigen begrafenis willen laten draaien?’ Zoals iedereen had ik daar wel eerder over nagedacht, en nu realiseerde ik me dat ik graag een eigen lied zou willen laten spelen. Een afscheidsrede, maar eentje met een optimistische boodschap. Namelijk ‘proost op het leven, en treur niet om mij’. Een afscheid heeft altijd een bepaalde schoonheid, vind ik. Omdat je met een groep mensen stilstaat bij iemands leven en je je onderling enorm met elkaar verbonden kan voelen. Als mijn tijd komt wil ik aan mijn nabestaanden meegeven dat ze het leven maximaal moeten vieren, in voor- en tegenspoed. En treur niet om mij, want ik heb gedaan wat ik wilde doen.”
Over de samenwerking met blues- en americanazanger/tekstdichter JW Roy vertelt Diggy Dex: “Via via leerde ik JW Roy kennen, en ik was onder de indruk van zijn stem. Dat paste precies bij het liedje dat ik voor ogen had. We met elkaar de studio ingedoken en dat beviel goed. Ik had de tekst binnen vijf minuten af en tijdens een avondsessie bij mij in de studio stond alles er binnen een uur op.