Nieuwe single Frank & Mirella

frank en mirella al worIn 1972 was het Frank Mortiers die zijn eerste zinnen zong in ‘Frank en Mirella’ . Oorspronkelijk zong het koppel alleen Engelstalige liedjes. In dat jaar zijn ze ontdekt door Jack Jersey bij een optreden in de Roosendaalse Schouwburg. Hij bood hen een contract aan en raadde hen aan om Nederlandstalig te gaan zingen.
De uitgebrachte eerste single “Met Jou Alleen” werd geen hit maar dit zorgde wel voor landelijke naamsbekendheid. In 1973 kwamen de singles “Cher Ami” en “Verliefd, Verloofd, Getrouwd” uit. Deze nummers werden stevige Top-40 hits en hieruit volgden landelijke optredens; op de bühne, televisie en radio. In 1976 scoorden Frank en Mirella met “De Deur Staat Altijd Open” wederom een groot succes. In 1977 scoorden zij hun enige Engelstalige hit “Good Times”. 1981 was het absolute hoogtepunt van hun carrière. De single “De Verzonken Stad”, door Frank zelf vanuit het Duits vertaald, behaalde de 4e plaats in de Nederlandse Top-40, de 3e plaats in de Nationale Hitparade en uiteraard een 1e plaats in de Nederlandse top-10. De gelijknamige LP werd bijna goud.

In de jaren die volgden, draaide Frank door met zijn Frank en Mirella. Samen met zijn “Mirella’s” werden er vele successen geboekt, waarvan de bekendste “De Vissers Van San Juan”.  Frank en Mirella werkten ook 6 jaar samen met Peter Koelewijn als componist/producer, waaruit onder meer de hit “Mykonos” ontstond in 1992. In het jaar 2012 brachten Frank en Mirella hun laatste full CD uit “Voor Altijd” waarop ook diverse recente hitsingle stonden zoals “Een zomer lang” en “Geef mij de zon, de maan, de sterren”.

Anno 2015 zijn Frank en Mirella niet meer weg te denken van de Nederlandse podia’s.
De optredens blijven voor de fans en liefhebbers van het Nederlandse lied ‘Een feest der herkenning’. Voor jong en oud, want de hits blijven zowel landelijke, als regionaal veel gedraaid worden op de radio. Wie zingt ze niet mee “De verzonken stad”, “Wat ik zou willen”, “Kop of Munt”, “Nou en of love”, ja, allemaal hits van uw Frank en Mirella.

De nieuwste single van Frank en Mirella heet “Al Word Je Steeds Wat Ouder”.