Nick & Simon doen Rome met cabaretduo Yentl en de Boer

nick simon romeVoor hun single ‘Rome’ hebben Nick & Simon een duet opgenomen met het populaire cabaretduo Yentl en de Boer. Van dit nummer is een nieuwe versie gemaakt waarop de dames te horen zijn in duet met Nick & Simon. De originele versie van ‘Rome’ staat op het album ‘Open’. De duet-versie met Yentl en de Boer is alleen digitaal verkrijgbaar of streaming te beluisteren.
Nick & Simon leerden Yentl en de Boer kennen tijdens de opnames van het SBS-programma ‘Lekker Nederlands’. Ze waren dusdanig gecharmeerd van het cabaretduo en hun zangtalenten dat ze besloten om ‘Rome’ om te vormen tot een duo-duet. Yentl en de Boer over de samenwerking: “Het was bijzonder leuk om met de jongens samen te werken! We bewonderen hun muzikaliteit en samenzang en zijn trots dat we daar iets aan toe konden voegen. We weten alleen nog steeds niet wie wie is.”
‘Rome’ – Nick & Simon feat. Yentl en de Boer gaat vandaag digitaal in release.
Beiden duo’s zijn ook te zien in de bijbehorende videoclip van ‘Rome’, die volgende week op het YouTube-kanaal van Nick & Simon wordt uitgebracht.
Het zesde studioalbum ‘Open’ van Nick & Simon kwam eind september op # 1 binnen in de GFK Album Top 100. De release van ‘Open’ ging gepaard met een opzienbarende opening van de kunstexpositie ‘Open’ in museum De Fundatie in Zwolle. Het album, geproduceerd door Gordon Groothedde, is sinds 18 september zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar via o.a. Spotify, iTunes, Bol.com en That’s Entertainment. Nick & Simon zijn wekelijks te zien in het muzikale TV-programma ‘Lekker Nederlands’ dat iedere vrijdagavond om 20:30 uur wordt uitgezonden op SBS6. Yentl en de Boer is het nieuwe muzikale absurdistische cabaretduo van Nederland. In 2013 wonnen ze de jury en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en voor het lied Ik heb een man gekend ontvingen Yentl en de Boer de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied van het seizoen. Momenteel zijn ze door het hele land te zien met de avondvullende voorstelling De snoepwinkel is gesloten. Ook hebben ze onlangs hun debuutalbum ‘De Plaat’ uitgebracht.
www.nickensimon.nl
Facebook Nick & Simon Twitter Nick & Simon