NCRV-KRO televisie reist mee met AZC- tour van Geke.

geke 22 2Het nieuwe NCRV-KRO programma` Jan rijdt rond` is mee gegaan afgelopen zaterdag met Geke & Geke`s Tiental naar de AZC- optredens in Dronten en Lelystad. Geke`s Tiental gaf een optreden in het AZC Dronten en gaf daarna een optreden bij de noodvang van vluchtelingen in Lelystad, aan de Schepenen 7.
Er werd naast het zingen ook knuffels en kleurplaten uitgedeeld en een tv interview afgenomen. Deze optredens staan in het kader van een concert tour die Geke`s Tiental maakt langs de AZC en noodopvangcentra van asielzoekers in Nederland. Geke heeft een oproep gedaan in het programma `Jan rijdt rond` aan de artiesten onder de vluchtelingen of de zangers en muzikanten zich willen
melden voor een gezamenlijke opname van het lied `We are the world`. Na het uitbrengen in december 2015 van de zeer speciale single ‘Mag Ik Dan Bij Jou Schuilen’ waaraan een aantal kinderen hebben meegewerkt afkomstig uit de asielzoekers-centra, richt Geke nu haar pijlen op de zangers en muzikanten onder de asiel-zoekers. Samen met haar Tiental wil Geke v.d. Sloot met hen nu het lied ‘We Are The World’ gaan opnemen.

Dit om een statement te maken tegen de verharding in ons land met betrekking tot het asieldebat. Het lied zal 31 maart a.s. in de Ichthuskerk te Urk worden opgenomen. Het door Michael Jackson en Lionel Richie geschreven ‘We Are The World’ dat in 1985 uitgevoerd door vele sterren een wereldhit werd, stond destijds in het teken van USA for Africa, de strijd tegen de honger op dat continent.

De uitzending (elke werkdag) met Geke`s Tiental in `Jan rijdt rond` zal eind deze week te zien zijn om 19.55 uur op NPO 3.