Kleindochter Daantje bedenkt nieuwe single

daantje niet voor lief“Wel mooi, maar het kan sneller, oma!”, was de reactie van de 6-jarige kleindochter van Daantje toen ze de single ‘Niet voor lief’ van André Hazes Jr. hoorde. Eigenlijk had Daantje al een andere single klaarliggen om uit te brengen, maar na het idee van haar kleindochter zijn alle plannen van tafel gegooid. De nieuwe single ‘Niet voor lief’ van Daantje, geproduceerd door Manfred Jongenelis, was nog geen week later klaar.

 

 

“Het is een bedenksel van die kleine meid”, vertelt Daantje vol trots. De twee zaten samen in de auto het nummer van André Hazes Jr. mee te zingen, totdat de 6-jarige Demy Dayane zei: “Wel mooi, maar het kan sneller, oma!”. De volgende dag had Manfred Jongenelis het opzetje van een versnelde versie van ‘Niet voor lief’ al klaar. Terwijl de finaliste van Bloed, zweet en tranen het luisterde, kreeg ze de alles zeggende knik van Demy Dayane: “Ja, die is mooi, oom”. Nog geen week later was de hele single al klaar. “Manfred heb heel z’n ziel en zaligheid erin gegooid. Hij staat er mee op en gaat mee naar bed…. met melodielijn dan hé”, grapt Daantje.

In eerste instantie zou Daantje alleen ‘Als het doek eens zou vallen’ uitbrengen. Dit nummer is speciaal voor haar geschreven door Henny Thijssen. “Ik had werkelijk een prachtig nummer klaar van Henny Thijssen, maar toen die kleine met dit idee kwam, kon ik niet anders dan ‘Niet voor lief’ uitbrengen”.