Kenny B. en Manu Chao op podium Bevrijdingsfestival Overijssel

kenny B Foto Marita Steggink 300De Frans-Spaanse zanger Manu Chao sluit dit jaar Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle af. Dat is vanavond bekend gemaakt door de organisatie. Kenny B. zal het openingsconcert van het festival voor zijn rekening nemen. Kenneth Bron, zoals zijn echte naam is, is een Surinaams-Nederlandse zanger, oud-militair en vredesonderhandelaar.

 

Bekend van de hit ‘Parijs’

Tussen 1989 en 1991 voerde hij vredesbesprekingen tussen de strijdende partijen in de Binnenlandse Oorlog. Bij veel mensen is hij bekend als de zanger van de hit ‘Parijs’.

Andere artiesten die bekend zijn gemaakt, zijn Rootsriders, VanVelzen, John Coffey, Rondé en Sabrina Starke.

Ambassadeurs van de Vrijheid 

Ieder jaar zijn er ook ambassadeurs van de vrijheid, artiesten die met een helikopter van festival naar festival vliegen. Vaak zijn dit grote Nederlandse artiesten of bands. Wie dit jaar de ambassadeurs zijn, wordt 22 februari bekend gemaakt in RTL Late Night.

Bron RTV OOST