Jeffrey Lake brengt ode aan zijn overleden oma

jeffrey lake omaBegin augustus 2015 overleed de oma van Jeffrey Lake. Omdat de Haagse zanger een zeer goede band had met haar had nam hij contact op met producer Jody Koewe van de HD Soundstudio uit Den Haag. ‘Ik vertelde hem dat ik ter nagedachtenis een lied voor haar wilde opnemen. Jody is een producer die altijd het één en ander gewoon probeert. Op een gegeven moment kwam hij met een demo’, aldus Jeffrey.

 

‘In het begin lijkt de melodielijn op het nummer ‘Zing een liedje’ van Lange Frans, maar na verloop van tijd hoor je dat het een compleet nieuw arrangement is. Op z’n eigen intuïtie heeft Jody de tekst en muziek hiervoor geschreven. Ik vertelde hem dat het begin heel herkenbaar was. Jody wist niet van het bestaan van de versie van Lange Frans’, vertelt Jeffrey.

De keuze om deze ballad nu pas op single uit te brengen heeft alles te maken een zorgvuldige planning. Ten tijde van de opname wist Jeffrey dat hij een operatie aan z’n stem moest ondergaan. Daarnaast wilde hij met de kerstdagen in zicht het nummer With Christmas lanceren. Ondertussen herstelt Jeffrey van de operatie en staat een afspraak met de logopedist halverwege februari al gepland. Daarnaast krijgt hij ook weer zangles. Als alles loopt zoals gepland gaat hij vanaf eind maart weer optreden.

Omdat Jeffrey wel mag praten zal hij de komende tijd ter promotie van ‘Oma’ een aantal radiostations bezoeken. De clip is halverwege februari beschikbaar.