Guus Meeuwis en Ronnie Flex in Hengevelde

guus meeuwis maritasteggink _4143De eerste namen zijn bekend: Guus Meeuwis komt naar Hengevelde. Zaterdagavond 18 juni treedt de Brabantse zanger met zijn volledige band op in de grote feesttent aan de Goorsestraat. Op dezelfde avond staan ook Ronnie Flex, Feest DJ Ruud en de 538 avondploeg op de planken in Hengevelde. Deze populaire rapper en feest DJ’s staan op het buitenpodium.

De overige artiesten voor Hengevelde 2016 worden binnenkort bekend gemaakt. Kaarten voor 18 juni zijn vanaf nu online verkrijgbaar.

Kasper Put, bestuurslid van Zomerfeesten Hengevelde, is trots op de eerste namen voor Hengevelde 2016. “Met Guus Meeuwis waren we al een poosje bezig.”, zegt Put. “Hij is al jaren ongekend populair bij jong en oud in heel Nederland. Als het dan uiteindelijk toch lukt hem te laten optreden in Hengevelde dan geeft dat wel een kick.” Ook rapper Ronnie Flex is volgens de organisatie een aanwinst. “Ronnie Flex is natuurlijk ‘hot’ op dit moment, zeker bij jongeren. Datzelfde geldt voor Feest DJ Ruud. We hebben dan ook dit jaar weer mooi veel variatie. De rest van het programma volgt nog, maar deze artiesten spreken al een breed publiek aan.”

Guus met een zachte G

De Brabantse zanger Guus Meeuwis rolde bij toeval in het vak. Zijn nummer Het is een nacht… werd een grote hit en inmiddels is Meeuwis ruim 20 jaar bezig en vele gouden en platina platen verder. Het hele jaar door speelt hij in uitverkochte clubs en theaters. Zijn jaarlijkse concertreeks “Groots’ in het Philipsstadion in Eindhoven trok inmiddels al meer dan een miljoen bezoekers.

Ronnie Flex

De andere grote naam op zaterdagavond is Ronnie Flex. Hij begon op zijn dertiende met het produceren van zijn eigen beats en het schrijven van raps. Flex werkte mee aan het debuutalbum van Gers Pardoel en stond in 2012 in de finale van De Grote Prijs van Nederland. Sindsdien is zijn populariteit alleen maar gegroeid en is hij niet meer uit de hitlijsten weg te slaan. Flex is wereldwijd bekend van zijn nummer 1 hit Drank & Drugs en won onlangs de Popprijs tijdens Eurosonic/Noorderslag.

Kaartverkoop gestart

Over enkele weken worden ook andere namen voor Hengevelde 2016 bekend gemaakt.

Kaarten voor zaterdag 18 juni zijn à € 15,- zijn te koop via www.hengevelde.nl.