Dansen op de tafels…… dat mag niet.

rene angelActievoeren op het gemeentehuis is nog tot daar aan toe, maar als de demonstranten daarbij op tafel dansen (bij een optreden van Rene Shuman)  gaan ze echt te ver. Om die reden heeft de burgemeester van Bronckhorst in ieder geval een actie van thuiszorgmedewerkers laten beëindigen. Rene Shuman; ” Op tafel dansen schijnt ontzettend erg te zijn. Maar hoe erg is het dat 12.000 mensen hun baan verliezen?”

 

De FNV had de actie georganiseerd om de gemeente aan te moedigen de noodlijdende thuiszorgtent TSN over te laten nemen door Buurtzorg. Op die manier zouden de thuiszorgmedewerkers hun banen houden en de hulpbehoevenden hun verplegers.

Toen de FNV Marga Bult, René Schuman en de 3J’s uitnodigden dreigde de bezetting zelfs even leuk te worden. Nadat foto’s van de pret verschenen op sociale media, besloot de burgemeester dat het tijd was het feest te beëindigen, zo weet de Stentor.

“Die foto’s waren voor mij de druppel,” legt burgemeester Marianne Besselink uit. “De afspraak was dat alle activiteiten in het gemeentehuis bij de gemeente zouden worden gemeld door de actievoerders. Dat is niet gebeurd. Daarmee werd al een grens overschreden en toen die foto’s op social media belandden, was de maat vol en is het gemeentehuis ontruimd.”

Volgens Omroep Gelderland zitten twee van de snode actievoerders nog steeds vast. De FNV heeft voor morgen een grotere actie aangekondigd. (Bron POWNED)