Vader Abraham wint Puur NL Carnavalskraker

vader abraham puurnl_carnavalskraker_05022016%5b2%5d“Wittewattetis Gewittetnie” van Vader Abraham (Pierre Kartner) is vandaag uitgeroepen tot Puur NL Carnavalskraker 2016 bij de toonaangevende Brabantse zender van het Nederlandstalige lied, Puur NL. De verkiezing van de Puur NL Carnavalskraker 2016 is de officieuze opening van Carnaval in Brabant. Vader Abraham wist dit jaar de meeste stemmen en punten te verzamelen van de Puur NL luisteraars en de kundige vakjury.

Zijn kraker ‘Wittewattetis Gewittetnie’ is de winnaar van de titel ‘Puur NL Carnavalskraker 2016’.Tijdens een spannende live finale werd de winnaar bekend gemaakt, die gekozen werd door de luisteraars en een vakjury, bestaande uit zanger René Schuurmans en de Oeteldonkse carnavalslegendes Niek & Danny. “Een échte ambachtelijke carnavalskraker, zoals ze niet meer veel gemaakt worden” was het commentaar van de jury. In een spannende nek-aan-nek race tussen Johnny Gold met “Bier Vrouwe En ‘n Brooike” en Vader Abraham met “Wittewattetis Gewittetnie” (wat Brabants is voor “weet je wat het is, je weet het niet”) ging uiteindelijk Vader Abraham met de eerste prijs aan de haal. Hiermee bewijst de 80-jarige Pierre Kartner, die in 2005 met “Dan Zingen We 1, 2, 3” zijn laatste carnavalssingle uitbracht, het schrijven van hits nog steeds in de vingers te hebben.

“Een carnavalsliedje begint met een bepaalde kreet, en het tempo is natuurlijk belangrijk. Zo heb ik altijd gewerkt, en deze werkwijze heb ik ook op de nieuwe single toegepast. Ik ben erg trots op deze prijs welke een erkenning voor dit liedje. Hiermee ga ik carnaval geweldig in.”, was de reactie van Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham.

Vader Abraham - Wittewattetis Gewittetnie“Wittewatetis Gewittetnie” is gekozen uit ruim 65 inzendingen, een record aantal volgens Loek Janssen van PuurNL. “Alle voortekenen zijn er voor een geweldig carnavalsfeest; het aantal ingestuurde potentiële krakers voor de Puur NL Carnavalsverkiezing was nog nooit zo hoog als dit jaar. Uit de aanmeldingen zijn 15 kanshebbers geselecteerd voor de voorronde van de verkiezing. Uit deze voorronde bleven, na stemmen van luisteraars, 5 finalisten over.

De vijf finalisten strijden vandaag om de titel ‘Puur NL Carnavalskraker 2016’ tijdens een live uitzending op Puur NL. Voor deze finale zorgden alle finalisten al voor een overvalste Brabantse carnavalssfeer in het Puur NL Café bij de studio.

Vader Abraham bleek uiteindelijk de meest populaire kandidaat waardoor hij, even voor 1 uur, de trofee boven zijn hoofd mocht tillen en de titel ‘Puur NL Carnavalskraker 2016’ in de wacht sleepte.

 

Foto credit;  Loek Janssen