Zangeres Yvonne de Nijs overleden

yvonne de nijsDe Oosterhoutse zangeres Yvonne de Nijs is dinsdagochtend op 72-jarige leeftijd overleden na een maandenlange strijd tegen kanker. “Ze was al een hele tijd opgegeven, maar bleef dapper. Tot het laatste moment heeft ze gevochten”, zo vertelt haar voormalig producer Gaby Dirne, aldus Omroep Brabant.

 

Dirne ontdekte De Nijs in de jaren zestig: “Ze kwam bij mij auditie doen. Ik hoorde het meteen: dit is een fantastische stem. Ze legde heel veel gevoel in haar vertolkingen en haar timing was perfect.”

Top 40-hit
Rudi Carrell liet De Nijs optreden in een van zijn shows en hoewel ze al veel optredens had in het land, gaf het haar carrière een flinke boost. Ze scoorde een top 40 hit met ‘Jimmy Walker’ en werkte onder meer samen met Peter Koelewijn.

Yvonne kwam uit een muzikaal nest. Haar zus, broer en zwager zongen alle drie. Haar vader had een café in Oosterhout genaamd ‘De Gouden Leeuw’. “De hele familie De Nijs neemt een bijzondere plek in in Oosterhout. Hun café werd na de doorbraak van Yvonne een pleisterplaats voor grote namen uit de showbizz. Als mensen als Willy Alberti en Tonny Eyk in de buurt waren voor een optreden kwamen ze langs.”

De Gouden Leeuw
Volgens Dirne werd alles vooral uitbundig gevierd in De Gouden Leeuw. “Altijd met Yvonne als stralend middelpunt. Zij had bovenal een zonnige natuur. Voor vele mensen een groot verlies.”

De Lokale Omroep Oosterhout interviewde de Oosterhoutse zangeres drie maanden geleden nog voor een radioprogramma.