Zangeres GEKE V.D. SLOOT zoekt zangers en muzikanten onder asielzoekers.

Geke vd sloot 650 Zangeres GEKE V.D. SLOOT zoekt zangers en muzikanten onder asielzoekers. ‘We Are The World’ als statement tegen verharding asieldebat. De zangeres en Geke’s Tiental uit Urk zijn afgelopen december gestart met een tour langs een aantal asielzoekerscentra van ons land. Naast dat het gezelschap daar optredens verzorgde, reikten zij ter plaatse knuffelbeesten uit aan de aanwezige kinderen in de AZC ‘s.

Hiervoor plaatste Geke eind vorig jaar een oproep om knuffelbeesten te doneren. Het resultaat was de inzending van vele honderden knuffels uit het gehele land. Na het uitbrengen van de zeer speciale single ‘Mag Ik Dan Bij Jou Schuilen’ waaraan een aantal kinderen hebben meegewerkt afkomstig uit de asielzoekers-centra, richt Geke nu haar pijlen op de zangers en muzikanten onder de asiel-zoekers.

Samen met haar Tiental wil Geke v.d. Sloot met hen nu het lied ‘We Are The World’ gaan opnemen. Dit om een statement te maken tegen de verharding in ons land met betrekking tot het asieldebat. De zang-pedagoge uit Urk die sinds 1980 vrijwel dagelijks belangeloos zangles verstrekt aan kinderen in een door haar zelf opgerichte zangschool, roept dan ook de locatiemanagers
van alle AZC ’s op, om namen van zangers en muzikanten aan haar door te geven. Het lied zal 31 maart a.s. in de Ichthuskerk te Urk worden opgenomen. Het door Michael Jackson en Lionel Richie geschreven ‘We Are The World’ dat in 1985 uitgevoerd door vele sterren een wereldhit werd, stond destijds in het teken van USA for Africa, de strijd tegen de honger op dat continent.

AZC – CONCERT-TOUR
De single ‘Mag Ik Dan Bij Jou Schuilen?’ is via streamingsites te beluisteren en is verder legaal verkrijgbaar via de bekende downloadsites. De opbrengst ervan is bestemd voor het vervolg van de tour van Geke & Geke’s Tiental langs de asielzoekerscentra. 19 december jl. ging deze van start in de AZC ’s van Luttelgeest en Dronten en in de noodopvang van Leeuwarden. Op
zaterdag 20 februari a.s. wordt de tour vervolgd in Lelystad. Allereerst vanaf 12:00 uur bij de noodopvang voor asiel-zoekers aan de Schepenen 7 te Lelystad en vanaf 15:00 uur volgt een optreden in de hal van het MC-Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad.

Sinds 1980 vormen de leerlingen van de zangschool Geke’s Tiental de kern van Geke`s optredens in binnen- en buitenland. Ze maakte vele CD’s waaronder een gouden en een platina CD, zong samen met bekende artiesten en verzorgde optredens in de mooiste zalen in Nederland. Geke ontving naast oorkondes in 2005 ook een koninklijke onderscheiding voor haar bijdrage aan het zangonderwijs in Nederland.