Wilfried Poorthuis schreef een lied over zwerver Arend

wilfried poorthuisDe Enschedese liedjesschrijver Wilfried Poorthuis kende de onlangs overleden zwerver Arend uit Enschede persoonlijk. Hij schreef na een ontmoeting met hem in de wijk Roombeek een lied over de zwerver. “We hadden het lied net af, op 31 december. En een dag later hoor ik dat Arend is overleden. Werkelijk bizar.”

 

Poorthuis heeft de tekst van het lied in de verleden tijd gezet en alsnog opgenomen. “We hebben er over gesproken en zien het als een ode aan Arend. Daar hebben we natuurlijk over nagedacht, want er zullen altijd mensen zijn die zeggen ‘dat is lijkenpikkerij’. Maar het lied was er echt al.”

Levensvreugde

Arend zat zo vol levensvreugde, dat een lied voor hem passend was. “Hij kende zoveel mensen. Hij koos, veertig jaar geleden, zelf voor een leven op straat. Pas later is me duidelijk geworden dat hij zelfs een zoon had.”

BRON / FOTO ; RTVOOST