Wie heeft ‘De Sjonnies’naar huis gebracht VANNACHT?

DeSjonniesVannachtWebsiteNa jaren van afwezigheid zijn De Sjonnies weer terug met een nieuwe single. De band die in 1995 doorbrak met “Dans je de hele nacht met mij” en daarna jarenlang volle zalen trok met hun theatrale en muzikale show, is daarmee helemaal terug. Bandleden van het eerste uur Friso en Konstantijn Ruysdael waren al die jaren verantwoordelijk voor de muzikale invulling en droogkomische teksten van dit gezelschap.

Voor het eerst sinds “M’n fiets is gejat!” van het album “Tieteloos” uit 2007, werken ze nu weer samen aan een single. Met zanger/entertainer Bennie Solo heeft de band intussen een waardige opvolger gevonden voor vader Ronnie die na 2009 koos voor een solo-carrière.

Het resultaat van dit alles is de verrassende nieuw productie “(Wie heeft mij naar huis gebracht) Vannacht”. Geheel in de traditie van De Sjonnies (“Roos in je blonde haren”, “Zwemmen zonder slip”, “M’n fiets is gejat!”), worden in dit nieuwe nummer alledaagse perikelen van gewone mensen omgetoverd tot een feesthit. De meeste mensen zullen zichzelf dan ook wel een beetje terug herkennen in het thema van het nummer. Na een avondje stappen weet je niet meer precies waar je geweest bent en wat je hebt gedaan. Je zit vol met vragen en wilt daar graag een antwoord op hebben.

Ook heel herkenbaar is de melodie van het nummer. Waar ken ik dat deuntje ook al weer van? Dat blijft voor velen gissen, want De Sjonnies hebben in samenwerking met producer Henri Doeleman (Hemusic) hun uiterste best gedaan om er weer een echte Sjonnies-saus overheen te leggen en dat is gelukt. Deze single klinkt weer ouderwets gezellig, maar toch ook lekker vet en eigentijds.

“(Wie heeft mij naar huis gebracht) Vannacht” vormt de opmaat voor een stormachtig Sjonnies jaar. De band bestaat in 2016, ondanks woelige tijden, 25 jaar. En dat wordt o.a. gevierd met een nieuw album waarvoor de voorbereidingen reeds in volle gang zijn. Verdere festiviteiten zullen volgen, optredens worden alweer geboekt; kortom we gaan in 2016 weer ouderwets veel horen van De Sjonnies. Deze single geeft daarvoor het startsein, de reacties zijn alvast laaiend enthousiast. En omdat De Sjonnies vooral in liveshows tot hun recht komen, nodigen ze graag iedereen uit voor hun komende optredens in het land, met of zonder schoonmoeder.