Nieuwe single Nederlandse band “De Fik Erin”.

de fik erin wie nietDe Fik Erin is een jonge Nederlandstalige up tempo band. Ska, Folk en een vleugje Rock ’n Roll lopen als een rode draad door onze muziek. Nederlandstalig is onze taal waarin we het publiek willen bespelen met onze vrolijke en opbeurende teksten en melodielijnen. Alles draait om de combinatie: Gezelligheid en kwaliteit!

 

Sinds 2007 zijn we op zoek naar onze eigen sound/stijl en deze hebben we sinds een jaartje of 4 gevonden. Inmiddels zijn we geëvalueerd tot een band die gemiddeld 50 keer per jaar op pad is.
Met een gemiddelde leeftijd van 23 en bom vol ambitie leggen we de lat steeds hoger.
Het debuut album “Kijk Ons Nou” is gelanceerd en goed ontvangen door het publiek.

De optredens vinden voornamelijk plaats in de regio Brabant en Limburg. Wij zien onszelf niet als dialectband en willen daarom ons onderscheiden door de landelijke stap (proberen) te maken, en zodoende de olievlek te vergrootten.

Na diverse knallers zoals “Honolulu” en “Eveline” zijn we weer terug met een kneiter van een nummer. Vergezeld door de frisse invloeden van onze blazers brengen wij, aan jullie, onze nieuwe single ‘Wie Niet Waagt Die Niet Wint’. Een lekkere mix van Ska en de Brabantse sound van ‘De Fik Erin’ samengevoegd met een vleugje rock.
Gedeeltelijk opgenomen in de Marmalade studio’s en door Yael Dirkse, klinkt deze plaat weer als een (recent gereviseerde, geoliede en opgewonden) klok.
Met dank aan Yael Dirkse, Jelle van Amersfoort, Andy Broeders, Roland Dirkse en Sven Figee
Sven, Bjorn, Maurice Niek en Jens
www.band-defikerin.nl