Liedje met kibbelingsound

bert zwier ik zoekDe nieuwe single van Bert Zwier heeft zijn eigen ‘kibbelingsound’. Het origineel komt uit Duitsland, maar staat zo dicht bij de stijl van de zingende visboer dat het direct duidelijk was: ‘Ik zoek naar een meisje’ wordt de nieuwe single van Bert Zwier.

 

“Het is weer een echt Bert Zwier liedje met een vrolijk feestgehalte en de zogenaamde kibbelingsound, dat past precies bij mij’, aldus de zanger. Bij ‘kibbelingsound’ denkt de zingende visboer aan zijn vorige nummers zoals ‘Onder je balustrade’, ‘Als marktkramer ben ik geboren’ en ‘In jouw ogen staat geschreven’. “Het zijn van die echte links-rechts liedjes, meedeiners!”.

Bert Zwier, die diverse vis-gerelateerde bijnamen heeft, hoorde het nummer voor het eerst op de Duitse radio en was meteen onder de indruk. “Ik vind Duitse nummers leuk, heb nog nooit echt een Duits liedje gezongen of gecoverd en is de Nederlandse tekst van Theo Diepenbrock”, aldus de kibbelingkoning. Bovendien sluit het helemaal aan bij de stijl van Bert Zwier. Daarom heeft hij geen moment getwijfeld om ‘Ik zoek een meisje’ uit te brengen.