The Heinoos en Jan Wilm Tolkamp bij RTV OOST.

heinoos MSH_3100 marita steggink 1000Vanmorgen in de studio van RTV OOST waren er een ‘kleine zwarte cross’ aan optredens……. In de uitzending was aandacht voor het nu al succesvolle Zwarte Cross Festival van komend zomer, waarover gepraat werd met Ronnie Degen. Zowel zaterdag als zondag zijn al uitverkocht. The Heinoos speelden en zongen op het Goeiemorgen Overijssel podium. Ook Normaal gitarist Jan Wilm Tolkamp was in de studio.

Hieronder een fotoreportage en het optreden van Jan Wilm. Het was de tweede keer (eerste was bij het afscheidsconcert van Normaal) dat hij het nummer ‘Toevallig’ live speelde en zong. Het nummer is naast de gebruikelijke streamings diensten, ook uitgebracht op cassettebandje.

 

heinoos oost marita 7set 630dsp

 

 

jwt oost marita 5set 630 dsp

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Yrp17jl_Fas

 

Sologitarist Normaal brengt Ode aan Normaal uit op single
JanWilm Tolkamp, de solo-gitarist van Normaal, heeft speciaal een nummer geschreven over het ontstaan en het afscheid van de band Normaal.
Gezien het overweldigende succes van het laatste optreden van Normaal in het Gelredome en de grote vraag van de fans heeft JanWilm onder zijn artiestennaam JWT besloten het nummer Toevallig maandag uit te brengen als single.
Er zullen 2 versies worden uitgebracht, een live-versie van het optreden in het Gelredome, waar JWT dit nummer in zijn eentje akoestisch heeft vertolkt en een studioversie, waarbij Jonas Pap, cellist bij Kyteman heeft meegespeeld. Bij beide nummers zullen ook videobeelden van het optreden van Normaal in het Gelredome worden uitgebracht via You-Tube.
Om het bijzondere karakter hiervan weer te geven heeft JWT besloten de single, naast de gebruikelijke streamingsdiensten, uit te brengen op een cassettebandje. JWT luistert nog steeds naar cassettebandjes in zijn auto en vind dit een leuk gebaar voor de vele mensen die nog steeds genieten van de muziek via een cassette-recorder.