Eerste Koos Alberts Awards uitgereikt.

koos alberts awards 2016 foto robert gortGisteren zijn in A9 Studio’s te Uitgeest de eerste Koos Alberts Awards uitgereikt. Koos Alberts liep al 3 jaar rond met het idee om een speciale volkse Award in het leven te roepen. Hij besprak dit met Bert Schenau van HubscH Media die het een fantastisch idee vond. De geboorte van de Koos Alberts Award is daarmee een feit geworden. Koos heeft in een 6 tal  categorieën zelf de artiesten genomineerd waarop het publiek kon stemmen. 

 

Roel van der Burg van PhotoSculptura heeft een digitale scan van Koos gemaakt voor het de award die bestaat uit een bronzen borstbeeld van de Amsterdamse volksartiest die in 1987 een ernstig ongeluk kreeg op nog geen 200 meter van zijn woning. Het grote doorzettingsvermogen en de successen die Koos wist te behalen na zijn tragische ongeluk hebben altijd een grote indruk achtergelaten.

Tijdens de opnames van het populaire muziekprogramma Toppers van Oranje overhandigden Ivo Franklin, Alfred Voogd en Koos Alberts de Awards aan Tino Martin, Jannes, Ancora, Django Wagner en Samantha Steenwijk. René Eshuijs ontving een cheque t.w.v. € 5000.00 die hij kan besteden aan een complete productie. Deze ondersteuningsprijs wordt aangeboden Storm Record, HubscH Media, Oerlemans, Ultimate Disk, Woods Fotografie, Q point Digital Audio, Artiestenapps.nl en Artiestendrukwerl.nl Emile Hartkamp ontving een oeuvre award voor zijn gigantische inzet als tekstschrijver, producer en zanger.

 

koos alberts awards 2016 foto robert gort

 

Berichtcredits; Stefan Storm / Gert Reehuis, TVOranje

Fotocredits:  Robert Gort

 

 

 

 

.